Învaţă câteva trucuri care funcţionează ca o poţiune magică a sincerităţii şi îţi va mânca din palmă înainte să poţi spune "Abracadabra"
Ne place sau nu, aproape toţi bărbaţii, chiar şi cei mai buni, mint din când în când şi rup această lege incasabilă a sincerităţii în cuplu. Bineînţeles, dacă te minte în chestiuni de importanţă vitală, e impardonabil şi înseamnă sfârşitul relaţiei, dar dacă îţi ascunde detalii de importanţă minoră-cum a fost atunci când ţi-a spus că rămâne la serviciu până târziu în seara aniversării mamei tale-e foarte probabil că nu intenţionează să te rănească. Uneori, bărbaţii spun minciuni ca să evite conflicte. Aşa că, data viitoare când intuiţia ta îţi spune că povestea lui e cusută cu aţă albă, foloseşte aceste strategii pentru a-l face să ţi se confeseze singur.
Fă-l să coboare garda
Fă-l să se simtă relaxat şi va fi mai dispus să "scape păsărica". Pentru ca sinceritatea să funcţioneze în relaţia voastră unul din trucuri e să te aşezi în faţa lui, la o oarecare distanţă. Dacă el stă pe canapea, aşează-te pe podea, în faţa lui. Când un bărbat nu se simte în largul lui, limitele spaţiului său personal se amplifică. Stând în faţa lui, la un nivel mai jos decât el, îi indică faptul că discuţia nu va fi una ameninţătoare. Mai mult, dacă te aşezi nu în faţa, ci undeva în lateral faţă de el, păstrând totuşi un unghi din care să vă puteţi privi faţă în faţă, îi vei părea şi mai puţin intimidantă. Începe discuţia cu o întrebare generală legată de minciună. De exemplu, dacă îl bănuieşti că a uitat să facă ceva ce îl rugaseşi, spune-i: "Cum a fost cu chestia aia de spuneai că trebuie să o faci?". Între timp, prefă-te că eşti ocupată cu altceva, butonând telecomanda sau căutând ceva pe laptop. Îi va fi mai uşor să vorbească pentru că va simţi că e o conversaţie normală şi nu un interogatoriu.
Evită acuzaţiile
În continuare, fă-l să spună adevărul fără să te comporţi ca un inspector, pentru că ceea ce vrei tu e sinceritate, nu? Adică evită o confruntare directă. Spune aceste cinci cuvinte magice: "Este vreun motiv pentru care..." şi completează cu ceea ce te preocupă. De exemplu: "Este vreun motiv pentru care nu vrei să vii cu mine la petrecerea Soniei?". Nu o va interpreta ca pe o acuzaţie, ci ca pe o informaţie cerută. Dacă în continuare încearcă să evite răspunsul, adaugă: "Pe bune?", cu ton suav, arătându-ţi însă uimirea.
Nu-l fă să se simtă vinovat
Fă în aşa fel încât să pui accentul pe faptul că nu va fi "pedepsit" pentru minciuna lui. Astfel vei avea mai multe şanse să fie onest cu tine. Şi nu uita să îi mulţumeşti la final pentru sinceritate: "Îţi sunt recunoscătoare că ai fost sincer cu mine. Ştiu că mereu ai fost şi asta e unul din lucrurile pe care le admir la tine". Va înţelege aluzia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu